sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Snow Art in Old Rauma - Lumitaidetta Vanhassa Raumassa




Someone has made a wonderful snow sculpture in old Rauma. Thank you who ever you are! My family really enjoys it. I see a woman in this piece of art. For me this is a winter fairy or a queen of snow. She walked over the grounds and covered it with the snow she had in her hems. My husband saw parts of a ship on this sculpture and my daughter thought it is a gate or a part of a crown. She also thought that it could be a tower from a castle.****

Vanhan Rauman laidalle oli ilmestynyt kaunis lumiveistos. Kävimme iltakävelyllä koko perheen voimin ihailemassa veistosta. Kiitos tekijälle! Minä näen veistoksessa naisen. Se on ehkä talvikeiju tai lumikuningatar. Hän kulki yli maan lunta helmoisssaan ja muutti maan valkoiseksi. Mieheni näki veistoksessa osia laivasta, keulan esimerkiksi. Tyttärestäni veistos voisi olla portti tai kruunun osa. Hän mietti myös, että veistos voisi olla linnan torni.

3 kommenttia:

  1. Kiitos, Kati tästä Blogista! Olen aika uusi täällä nettimaailmassa, mutta muuten olen aika vanha. Omaa blogia en osaisikaan kai pitää, mutta koska minullakin on asiaa, käyn aina välillä `häiriköimässä`.
    Tänne Rauma- sivuille eksyin onnekseni, aivan äskettäin ja vahingossa.
    Syy, miksi mielistyin ja ilostuin, on se, että vaikka asun sisä- Suomessa, juureni ovat vahvasti Raumalla(-lta). Isoisäni, Ukkini, piti aikoinaan kenkäkauppaa Kauppakadulla, ja omisti Apulin. Kesät perhe, samoinkuin seuraava polvikin vietti Syvärauman Viherniemessä, hirsihuvilassa, jota ei enää ole. Kaupungin paattilaiturit tarvitsivat lisää alaa, joten talo tontteineen pakkolunastettiin ja purettiin, siitä kansakoulujen vierestä.
    Nykyisin mökkeilemme Orjasaaressa, Olkiluodon lähistöllä, joten Rauma on kesällä varsinkin paljon jalkojen alla.
    Aivan erikoisen lystiä on katsella näin talvisaikaan tuttuja maisemia ja rakennuksia, ja nauttia kuulumisista!
    Tuo kaunis lumiveistos näyttää näin kaukaa katsottuna jossakin kuvassa Snellmannilta polkkatukkineen ja hartioineen. Toisessa kuvassa taas on Napoleonimaisia piirteitä, varsinkin jos korvien kohtia hiukan venyttää ulospäin. Kaikki kunnia silti taitelijalle, hienoa työtä!
    Vaan kuka mokoma on käynyt pistelemässä omat bukstaavinsa teokseen?!! Hämmentävää ja kiusallista:
    Terveisiä tykkylumen maisemista! - muuan Simmu -

    VastaaPoista
  2. Rauma -blogi näyttää vetävän meitä ex-raumalaisia, nykyisiä mökkiläisiä ( meidänkin mökkimme on Sorkan vesillä). Lapsuuteni olen viettänyt Syväraumassa. On tosiaan mukava katsella blogistasi, mitä kaikkea Raumalla nykyisin tapahtuu:)

    VastaaPoista
  3. Simmu, voi miten mukavaa, että löysit tänne! Kiitos kiinnostavasta kommentistasi, minä opin sinulta uusia asioita Raumasta. Kiitos veistokseen liittyvästä tulkinnasta! Minusta on mielenkiintoista kuulla, millaisia asioita ihmiset näkevät.

    Eräällä tutullani on mökki Orjasaaressa, mutta en ole vielä vieraillut siellä.

    Blogin pitäminen ei ole vaikeaa. Jos olet kiinnostunut bloggaamisesta on esimerkiksi tämä Blogger, jota minä käytän hyvä ja helppo. Voin kyllä neuvoa, jos innostut. Sähköpostiosoitteeni on tuossa blogin oikeassa reunassa.

    Tervetuloa uudelleenkin kurkkaamaan Rauma-juttuja. Kommenttisi ilahdutti minua, joten toivottavasti kommentoit jatkossakin!

    Arle, minulle tuottaa suurta iloa, että kurkit täältä entisen kotikaupunkisi juttuja. Olen vain viime aikoina kirjoitellut hieman harvaan, yritän ryhdistäytyä :)

    Tätä blogia aloin alunperin pitää ulkomailla asuvia kavereitani ja sukulaisiani varten, jotta he näkisivät millaista täällä on. Otan ilolla kaikki lukijat vastaan ja kommentteja on kiva lukea.

    Voisin jossain vaiheessa käydä kuvailemassa Syvärauman kulmillakin, nyt olen lähinnä kirjoitellut vanhasta Raumasta, kun se on vaan niin ihana!

    VastaaPoista